Як себе захистити від вірусних інфекцій. Рекомендації для уникнення зараження коронавірусом COVID-19


Як себе захистити від вірусних інфекцій.

Зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям. Повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму.
Вчасно звертайтеся до лікаря. У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.
Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ.  (мінімальна дистанція — 1,5 метра)
Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця. Термічно обробляйте продукти
Уникайте дотиків до свого обличчя. Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота.
Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд. Або користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%.

Хто є групою ризику?

Люди похилого віку
Вразливою групою є люди похилого віку та люди з хронічними хворобами і слабким імунітетом – вони більш схильні до розвитку тяжких захворювань.
Медичні працівники
Після фіксації випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, вразливою групою є медичні працівники.
Особи, які мали прямий фізичний контакт із хворим
Прямий фізичний контакт із хворим або з інфекційними


Міністерство охорони здоров’я України закликає дотримуватись звичайних заходів обережності для зниження ризиків інфікування коронавірусом. Дізнатися детальну інформацію можна за посиланням: covid19.com.ua.
МОЗ запустило Telegram-бот для оперативної відповіді на поширені запитання щодо коронавірусу в Україні. Чат-бот доступний за посиланням: https://t.me/COVID19_Ukraine_Bot 
Працює Telegram-канал «Коронавірус_інфо» з оперативною та поточною інформацією щодо ситуації з вірусом COVID-19 в Україні. Цей  Telegram-канал, верифікований Міністерством охорони здоров’я, де анонсуються всі новини, поточні дані, рекомендації та оцінка від фахівців. Долучайтеся! https://t.me/COVID19_Ukraine
___







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГІПСУВАННЯ ТА ВАПНУВАННЯ ГРУНТІВ. ВИДИ ЗАСОЛЕННЯ ГРУНТІВ.

Кислотність ґрунту та урожай #Gipsovik #Гіпсовик

ВАПНЯНІ ДОБРИВА ТА ЇХ ПРАВИЛЬНЕ ЗАСТОСУВАННЯ