ШЛЯХ ОСИЛИТЬ ІДУЧИЙ. БЕРЕЗНЕВІ ЗУСТРІЧІ УКРАЇНСЬКОГО ПРОМИСЛОВЦЯ.

Кам'янець-Подільське ПАТ "ГІПСОВИК" - промислове підприємство, яке працює на економіку країни та займає активну позицію, спрямовану на захист вітчизняної промисловості. Сьогодні легальному бізнесу, який сповідує принципи доброчесності та законності доводиться нелегко.  З огляду на те, що країна виснажується тривалою війною, стає дедалі більше соціально незахищених, для інвесторів є надто  ризикованими довгострокові вкладання, а  державні механізми протекціонізму вітчизняного бізнесу майже відсутні або неефективні, все ж є ще ті, хто не втрачає віру у завтрашній день. Ті, котрі щоденною працею та активною позицією намагаються донести до чиновників, урядовців та законотворців позицію бізнесу. 

Сьогодні легальний бізнес опинився в позиції постійної оборони. Захистити себе, захистити право на робочі місця для мільйонів українців, стає дедалі складніше. Ринкова економіка - така, скажуть деякі експерти. Виживає сильніший, тобто - конкурентноздатніший. Але чи не є байдужість державників до кожної привнесеної бізнесом у казну копійки, кожного робочого місця, що затримало в рідній країні українця, м'яко кажучи, дивною? 
Пальців на обидвох руках не полічити скільки  нових і старих органів і організацій на сьогодні  займаються різноманітними перевірками, створюють різні бар'єри та чинять перешкоди при найменших кроках бізнесу ( що саме печальне - це відбувається, коли бізнес намагається узаконити свою діяльність).  Останніми роками з'явилось поняття "замовного активізму". Відомі факти, "атак" благодійних фондів  на бізнес.  Замовні інформаційні атаки жовтих засобів масової інформації, роздування істерії, маніпулювання та навіювання  - це все те, з чим доводиться мати справу бізнесу. Легальному.

Але ми чітко знаємо, що дорогу осилить ідучий. Бізнес, вже почав розуміти, що поодинці не вистояти. Голос одного не чути посеред гвавту замовного штучного  шуму. 
Голоси багатьох - є силою.

Про що ми тут? 
- Про те, що  щоденно працюючи, ми є важливою складовою складного і архіважливого механізму - економіки країни. Про те, що ми просто не маємо права займати пасивну позицію. Про те, що хочемо, щоб нарешті голос українського бізнесу  важив.  А голоси маніпуляторів і рейдерів чулись лише з місць, де законом їм належить "чутись".

Приймаючи активну участь в суспільно-політичному, економічному житті країни, наше підприємство є членом таких потужних організацій, як Федерація роботодавців України, Українська спілка промисловців та підприємців, Спілка виробників будівельних матеріалів, UNIC та ін.  Спільно ми відстоюємо право на життя.

Лише за неповний березень в нас на підприємстві:
- 7 березня 2019 року побував кандидат на пост Президента України Руслан Кошулинський, з яким спілкувались про розвиток, необхідну підтримку промисловості, державницькі підходи у творенні економічної сили країни. За дорученням керівників ФРУ,  Голова правління Володимир Постовий вручив Руслану Кошулинському, напрацьований роботодавцями документ- Маніфест роботодавців.








- 5 березня 2019 року Володимир Постовий (Голова правління ПАТ "ГІПСОВИК") взяв участь у круглому столі, організованому Спілкою виробників будівельних матеріалів України "СУХІ БУДІВЕЛЬНІ СУМІШІ – ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ, ЯКІСТЬ, РІЗНОМАЇТТЯ. СТАН ТА ЗАХИСТ ВНУТРІШНЬОГО РИНКУ". На круглому столі зібралися більше десятка потужних національних компаній-виробників, вчені та численні фахівці галузі. На розгляд учасників було винесено ряд актуальних питань, які можуть бути вирішені лише спільними зусиллями виробників.

світлина з http://avbmv.com.ua

14-15 березня 2019 року Кам’янець-Подільське ПАТ “ГІПСОВИК” виступило одним із партнерів у проведенні ІІІ Міжнародного економічного форуму «Інвестиційні можливості Хмельниччини», який  є одним з кроків реалізації Програми залучення інвестицій в економіку Хмельницької області на 2011-2020 роки (02.03.2011 р. № 42-3/2011).


Метою Форуму гооловні організатори Форуму( Хмельницька обласна рада; Хмельницька обласна державна адміністрація; Хмельницька торгово-промислова палата)  визначили створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку, формування позитивного іміджу області та популяризація інвестиційних можливостей серед потенційних інвесторів.

   
18 березня 2019 року Голова правління Кам'янець-Подільського ПАТ "ГІПСОВИК" мав зустріч з народним депутатом ВРУ Михайло Головко. В ході зустрічі керівник підприємства провів ознайомчий огляд потужностей підприємства, поділився проблемами, що постали перед промисловістю. Також ознайомив депутата зі здобутками та спільними напрацюваннями в УСПП, ФРУ, котрі відстоюють право на існування вітчизняної промисловості.








- 21 березня приймаємо участь в обговоренні актуальних питань державного нагляду (контролю). Захід відбудеться у Федерації роботодавців України за участю Голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної, фахівців профільного департаменту Служби та бізнесу. Також у порядку денному  обговорення актуальних питань нагляду (контролю),  розгляд індивідуальних кейсів, що виникають у бізнесу під час здійснення контрольних заходів. 

Державною регуляторною службою  буде представлено інструментарій, яким володіє Служба, на допомогу бізнесу при вирішенні проблемних питань з контролюючими органами. Також будуть обговорені проблемні питання видачі спеціальних дозволів користування надрами. (https://www.facebook.com/events/250825039027852/).


"Шлях осилить ідучий. Ми - займаємо активну позицію. І робимо все для того, щоб зміни стали можливими. Перегорнувши сторінку до ринкової економіки,  ми створили (умовно) сто тисяч акціонерних товариств. Невже сто тисяч бетменів з’явилося – суперменеджерів, які зроблять країну процвітаючою? Ні. Веду до того, що сьогодні є надто затребуваною і держпідтримка вітчизняного виробництва (це те, що робить американський президент Дональд Трамп, започаткувавши підтримку власного виробника). Без цього ми поодинці не прорвемося.
Ще акцентую увагу такому: жодні закони, інституційні заходи не замінять здорового економічного глузду і моралі. 
Аксіома – підприємства повинні працювати.  Країна - жити" 
 (Володимир Постовий - Голова правління Кам'янець-Подільського ПАТ "ГІПСОВИК", заступнрк голови комітету надрокористування ФРУ)


 __________________________________________







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГІПСУВАННЯ ТА ВАПНУВАННЯ ГРУНТІВ. ВИДИ ЗАСОЛЕННЯ ГРУНТІВ.

Кислотність ґрунту та урожай #Gipsovik #Гіпсовик

ВАПНЯНІ ДОБРИВА ТА ЇХ ПРАВИЛЬНЕ ЗАСТОСУВАННЯ