ПРОМИСЛОВІСТЬ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ: ВИКЛИКИ СЬОГОДНЕННЯ (засідання ХСПП ООРХО 17.01.19)

(розширене зібрання промисловців та підпиємців Хмельниччини на базі п-ва "Новатор" в 2018 році)

17 січня 2019 року у м. Хмельницькому, в приміщенні АТ “Хмельницькобленерго” відбулось зібрання представників Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області.
Голова правління Кам’янець-Подільського ПАТ “ГІПСОВИК” Володимир Ілліч Постовий, як представник ХСПП, ООРХО  також  прийняв активну участь у зібранні.
 З вступним словом до учасників звернулись голова Хмельницької ОДА Лозовий В.М.  та голова Хмельницької обласної ради Загородній М.В. 
 Зібрання вирішило звернутись до Уряду з приводу загрозливої ситуації щодо підвищення тарифів на електроенергію.



РЕЗОЛЮЦІЯ
Розширеного засідання правління
Союзу промисловців і підприємців та Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області 17 січня 2019 року

Для започаткування норм Третього енергетичного пакету ЄС з 1 січня 2019 року, відповідно до Закону України “Про ринок електричної енергії”, змінено порядок поставки і оплати електроенергії. На жаль, хороша справа по запровадженню європейської моделі ринку електричної енергії за вільними ринковими цінами знову призвела до чергового підвищення цін на електроенергію для промислових споживачів, на цей раз до 8%. За останні 4 роки це вже 27 підвищення цін на електроенергію, загалом майже на 250 відсотків.
Окрім того, з 1 вересня 2018 року відбулося підвищення цін на природній газ на 21 % , а в жовтні ще на 10 %.
Таке різке та постійне підвищення цін на енергоносії для промисловості веде до зниження конкурентоспроможності вітчизняної економіки та “заморожує” перспективи зростання ВВП.
Відсутність прогнозованої та стабільної, на тривалий час, політики ціноутворення для енергоносіїв - один із головних бар’єрів для бізнесу.
Забезпечення економічного зростання вітчизняної економіки повинно грунтуватися на максимальному залученні власних конкурентних переваг з використання енергетичних ресурсів власного виробництва, так як штучне встановлення цін на енергоносії, на основі цін європейських ринків, нівелює цей потужний ресурс зміцнення конкурентоспроможності вітчизняної промисловості та руйнує власне виробництво.
Учасники розширеного засідання правління Союзу промисловців і підприємців та Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області розглянули проблемні питання постійного підвищення цін на енергоносії, що стримують розвиток промисловості області та за підсумками обговорення напрацювали ряд конкретних пропозицій, які учасники розширеного засідання правління вважають за доцільне направити до Кабінету Міністрів України для вжиття заходів та розробки відповідних планів:

1. Ввести мораторій на підвищення цін на енергоносії для промисловості;
2. Негайно ліквідувати скандальну формулу “Роттердам плюс”;
3. Розробити програму невідкладних заходів з формування нової енергетичної політики, спрямованої на стимулювання промислового виробництва та створення нових робочих місць;
4. Кабінету Міністрів України спільно з СПО роботодавців на національному рівні провести консультації щодо можливості перегляду необгрунтованого росту цін на природній газ для промисловості.

Тарифи на  послуги з розподілу електричної енергії з 1 січня 2019 року 
 
 ______________________________________________________________
 

У пакеті новин, що були представлені на обговорення членам ХСПП:
 - Лист- звернення голови ХСПП  Дунця І.І.до керівництва країни “Як підняти заробітну плату на виробництві до 1000 доларів?”;
- “За останні 300 років жодна країна світу не стала успішною без власної промисловості, науки та нових технологій” (Руслан Іллічов);
- Заклик УНІАН та УСПП до керівництва країни розробити та впровадити національну стратегію розвитку промисловості;
- Про масштабну реформу системи освіти (впровадження дуальної системи навчання);
- СПО роботодавців. Підсумки року та нові завдання.;
- Про нову систему валютного регулюванн та стратегію валютної лібералізації.

Про проблеми промислових підприємств області, що виникли внаслідок запровадження Закону України “Про ринок електричної енергії” доповіли присутнім Голова ХСПП, ООРХО Дунець І.І.,  Голова Спілки промисловців і підприємців м. Кам’янця-Подільського Хмельницької області Дьяконов Л.О., директор ТОВ “Красилівагромаш” Чайчук А.Д.
З питаннями, що стосуються особливостей енергозабезпечення промисловості Хмельниччини в 2019 році, присутніх ознайомили: в.о. генерального директора АТ “Хмельницькобленерго” Козачук О.І. та директор ТОВ “Хмельницькенергозбут” Іванюк О.Г.

Промисловці та підприємці висловили своє занепокоєння існуючим станом що призвів до  підвищення ціни на електроенергію для підприємств та установлені норми підвищення заробітної плати. В результаті обговорень напрацьовано проект документу- звернення до керівництва держави.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГІПСУВАННЯ ТА ВАПНУВАННЯ ГРУНТІВ. ВИДИ ЗАСОЛЕННЯ ГРУНТІВ.

Кислотність ґрунту та урожай #Gipsovik #Гіпсовик

ВАПНЯНІ ДОБРИВА ТА ЇХ ПРАВИЛЬНЕ ЗАСТОСУВАННЯ