СОЛОДКО З ГІПСОМ. ВИРОБНИЦТВО ЦУКРУ.
Використання гіпсу в дифузійному процесі дозволяє:
- Підвищити чистоту одержуваного дифузійного соку.
- Знизити втрати цукру в жомі, знизити величину відкачки соку з дифузійного апарату, підвищити продуктивність дифузійних установок за рахунок збільшення твердості шару стружки в апараті.
При цьому також зменшується пробкування стружки в апараті, що дозволяє підвищити температуру проведеного дифузійного процесу.
- Зменшити витрати тепла на нагрівання дифузійних апаратів, за рахунок збільшення кількості жомопресової води, що вертається в апарати.
- Зменшити кількість палива на сушіння пресованого жому.
- Збільшити вміст сухих речовин у пресованому жомі.
- Збільшити продуктивність жомового преса.
Приводимо нижче наукову статтю Осадчого Л.М.
«Використання гіпсу у дифузійному процесі цукробурякового виробництва»
( Державна наукова установа «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості» Виробничі питання.Вісник цукровиків України №6 (85) червень 2013
(повна версія тут: http://sugar-journal.com.ua/custom/files/Vestnik_ua/2013/06/13-17.pdf )
#цукровийбуряк #поле #сахарнаясвекла #україна #sugar #sugarbeet #цукор #сахар #gips #gipsovik
___________________________________________
Коментарі
Дописати коментар